Opiskelijakulttuuri

Haalarit

Tapahtumat

Opiskelijakulttuuripassi

Kerhot

 

Haalarit

 

Haalarit kuuluvat jokaisen opiskelijan vakiovarustukseen. Niistä tunnistaa hyvin kanssaopiskelijan ja bileitä edeltävät ”mitä mä laitan päälle?!” -kriisit ovat haalareiden ansiosta historiaa.

 

Haalareita myydään Forssan, Riihimäen, Valkeakosken ja Visamäen kampuksilla. Muilla kampuksilla voit tiedustella haalareista paikallisyhdistyksiltä.

 

Visamäen kampuksella haalareiden myynti tapahtuu opiskelijakunnan toimistolla (C-rakennus, huone 154 ensimmäisessä kerroksessa, auditorio A:ta vastapäätä). Toimisto on avoinna arkisin klo 9-16 (poikkeukset aukioloajoissa, esim. viikonloppupäivystykset, voit tarkistaa etusivun tapahtumakalenterista).

 

Haalarien hinta on opiskelijakunnan jäsenelle 35 € ja muille 70 €.

 

Haalareiden väri riippuu siitä mitä opiskelet.

Pinkki = sairaanhoitaja, terveydenhoitaja ja sosionomi

Keltainen = liiketalous, muotoilu ja tietojenkäsittely, international business

Musta = insinöörit (metsätalouden insinööreillä vihreä), kestävä kehitys

 

Opiskelijakunta sekä kampusten paikallisyhdistykset järjestävät aika ajoin haalarimerkkien ompeluiltoja kampusten tiloissa. Seuraa etusivun tapahtumakalenteria ja opiskelijakunnan Facebook-sivua, niin pysyt kartalla ompeluilloista ja muista haalaritapahtumista!

 

 

Tapahtumat

 

Opiskelijakunta järjestää vuosittain kaksi isoa tapahtumaa: Alkupamauksen syksyllä ja Loppurysäyksen keväällä. Lisäksi vuoden mittaan on muita pienempiä tapahtumia, joita opiskelijakunta järjestää tai joissa on mukana.

 

Seuraa tapahtumakalenteria ja opiskelijakunnan Facebook-sivua niin tiedät minne mennä! Kirjoituksia tapahtumien järjestämisestä ja kulissien takaa löydät blogistamme.

 

Opiskelijakunnan hallituksessa tapahtumista vastaa Anni Someroja, anni.someroja[at]hamko.fi. Vinkkaa Annille, millaisia tapahtumia juuri sinä haluaisit opiskelijakunnan järjestävän.

 

Opiskelijakunnassa toimii myös tapahtumatiimi, jonka tehtävänä on suunnitella ja olla mukana toteuttamassa mm. Alkupamausta ja Loppurysäystä opiskelijakunnan tapahtumista vastaavan hallituksen jäsenen johdolla. Tapahtumatiimi toimii hallituksen työskentelyn tukena ja sen toimikausi on kalenterivuosi.

Kuva: Iikka Pietilä / Alkupamaus 2016

 

 

Opiskelijakulttuuripassi

 

Opiskelijakulttuuripassi on kaikille HAMKin opiskelijoille tarkoitettu vihkonen, jossa on 24 rastia. Rastit sisältävät erilaisia tehtäviä tai tapahtumia, joiden suorituksesta saa passiin leiman. Passin ja leimat saat HAMKOn toimistolta, kampuksesi opiskelijayhdistykseltä tai näiden tahojen edustajalta paikan päällä tapahtumissa. Leiman voi saada myös jälkikäteen esittämällä kuitin, pääsylipun tai esimerkiksi tapahtumassa otetun selfien – saa olla luova!

 

Kymmenen (10) leimaa lukuvuoden aikana keränneet saavat palkinnoksi haalarimerkin, jota ei voi ansaita muulla tavalla, ja lisäksi he osallistuvat pääpalkinnon arvontaan. Haalarimerkin saa palauttamalla passin HAMKOn toimistolle tai oman kampuksen paikalliselle opiskelijayhdistykselle.

 

Opiskelijakulttuuripassi 2019-2020 tulossa pian!

 

Kerhot

 

Kerhon voi perustaa yhdistys tai yhteisö, jonka jäsenten enemmistö on opiskelijakunnan jäseniä. Kerhon toiminnan tulee kohdistua ensisijaisesti opiskelijakunnan jäsenistöön ja edistää opiskelijoiden vapaa-ajantoimintaa ja/tai hyvinvointia. Kerhon toiminta ei saa olla ristiriidassa tai kilpailla opiskelijakunnan toiminnan kanssa. Kerhoaseman myöntää opiskelijakunnan hallitus.

 

Perusta kerho tästä

 

Kerhot voivat anoa ja saada toiminta‐avustusta opiskelijakunnalta. Toiminta-avustus voi olla rahallinen korvaus tai jokin muu kerhon toimintaa tukeva avustus, kuten opiskelijakunnan työntekijöiden työaika. Kaikille kerhoille käytettävissä olevasta rahallisesta toiminta-avustuksesta päättää opiskelijakunnan edustajisto talousarviota hyväksyessään.

 

Toiminta-avustuksia haetaan opiskelijakunnalta. Hakemukset toimitetaan opiskelijakunnan hallitukselle, joka käsittelee ne seuraavassa mahdollisessa kokouksessaan.