Tuutorirekry

Haku tuutoriksi lukuvuodelle 2020-2021 on päättynyt

Miten tuutoriksi haetaan? 

Mikäli haluat mukaan tapaamaan ja opastamaan uusia opiskelijoita ja järjestämään hauskoja tapahtumia, hae tuutoriksi 8.12.2019 klo 23.59 mennessä. Haku on sähköinen ja hakukaavake täytetään ja lähetetään alla olevasta linkistä. Kaikki tuutorihakemuksen lähettäneet haastatellaan tammi-helmikuussa ja uudet tuutorit valitaan haastattelujen jälkeen. Haastatteluajat ilmoitetaan hakijoille sähköpostitse hakuajan päättymisen jälkeen. Kaikille hakijoille lähetetään sähköposti valinnoista.

 

Lisätietoa tuutoriksi hakemisesta antaa asiantuntija Emma Kokkonen, emma.kokkonen[at]hamko.fi / +358 44 722 1002.

Koulutus

Jokainen valittu tuutori koulutetaan tehtäväänsä. Tuutorikoulutus sisältää kaksipäiväisen tuutoreiden peruskoulutuksen 3.-4.4.2020 ja yhden neljä tuntia kestävän jatkokoulutuksen elokuussa 2020. Koulutuksen voi käydä joko suomeksi tai englanniksi. Kaikki halukkaat voivat valita englanninkielisen koulutuksen, mutta erityisesti jos opiskelet kansainvälisessä koulutusohjelmassa tai haluat toimia kansainvälisten opiskelijoiden tuutorina, kannattaa jo peruskoulutus käydä englanniksi. Kv-tuutorikoulutus järjestetään peruskoulutuksen jälkeen huhtikuussa ja se on täysin englanninkielinen. 

Tuutorin vastuut ja velvollisuudet 

Tuutorointi on hauskaa ja antaa paljon uusia kokemuksia. Älä kuitenkaan hakeudu tuutoriksi liian kevyin perustein – tuutorilla on myös vastuunsa. Tuutorikausi kestää yhden vuoden, jonka jälkeen on myös mahdollista hakea jatkokaudelle vastuutuutorin tehtäviin. Tuutorin täytyy osallistua pakollisiin koulutuksiin ja olla aktiivinen myös vapaa-ajallaan. Tuutorin tulee myös hoitaa tuutorisopimuksessa määrätyt tehtävät ja olla luotettava ohjaaja uusille opiskelijoille. Asiallisen ohjauksen saaminen opintojen alussa on erittäin tärkeää. 

Mitä tuutoroinnista saa? 

Voit toimia tuutorina käytyäsi pakolliset peruskoulutukset. Halutessasi voit myös kouluttautua kansainväliseksi tuutoriksi ja päästä ohjaamaan HAMKiin saapuvia ulkomaalaisia opiskelijoita. Tuutoroinnista saat uusien kokemusten ja ystävien lisäksi myös opintopisteitä. Tuutoritoiminta on opintojakso, jonka aikana koostat tuutoritoiminnassa oppimiasi asioita digitaaliseen portfolioosi. Portfolion perusteella myönnetään kauden loputtua opintopisteet. Tuutoroinnista saa 3-5 op riippuen tehtävistä ja omasta aktiivisuudesta. 

  

Muistathan, että saat opintopisteet vain suorittamalla peruskoulutuksen molemmat osat ja toimimalla tuutorina koko tuutorikauden ajan. 

VUODEN 2020 PAKOLLISET KOULUTUKSET: 

3.-4.4.2020 Tuutoreiden peruskoulutus Kiipulassa. 
Elokuussa 2020 tuutoreiden peruskoulutuksen toinen osa; neljä tuntia kestävä koulutus joka järjestetään toimipisteittäin.