Tuutorirekry

Haetaan mahtavia tuutoreita lukuvuodelle 2019-2020!

"Olen aina pitänyt sosiaalisista tilanteista, joten tuutorointi oli minulle luonnollinen vaihtoehto. Verrattuna kaikkiin aikaisempiin ohjauskokemuksiin, tuutorointi vie voiton 10-0. Jos uusiin ihmisiin tutustuminen sekä erilaisten ja ainutlaatuisten kokemuksien saaminen kiinnostaa, niin tuutorointi on sinullekin oiva vaihtoehto! Tuutorointi ottaa aikaa, mutta antaa takaisin niin paljon enemmän. Itse olen kokenut, että tuutorointi katkaisee jatkuvan koulunkäynnin ja luo tekemistä harmaaseen arkeen.”

 

Miikka Salo, Tietojenkäsittely

 

 

Hakuaika vuoden 2019 tuutorikoulutuksiin on 8.10. - 28.10.2018

 

Tuutorikoulutus sisältää kaksipäiväisen tuutoreiden peruskoulutuksen 8.3. - 9.3.2019 ja yhden 4 tuntia kestävän jatkokoulutuksen elokuussa 2019. Koulutuksen voi käydä joko suomeksi tai englanniksi. Kaikki halukkaat voivat valita englanninkielisen koulutuksen, mutta erityisesti jos opiskelet kansainvälisessä koulutusohjelmassa tai haluat toimia kansainvälisten opiskelijoiden tuutorina, kannattaa jo peruskoulutus käydä englanniksi. Kv-tuutorikoulutus järjestetään peruskoulutuksen jälkeen huhtikuussa ja se on täysin englanninkielinen.

 

 

Miten tuutoriksi haetaan?

 

Mikäli haluat mukaan tapaamaan ja opastamaan uusia opiskelijoita ja järjestämään hauskoja tapahtumia, hae tuutoriksi 28.10.2018 klo 23.59 mennessä. Haku on sähköinen ja hakukaavake täytetään ja lähetetään tällä sivulla olevasta linkistä. Kaikki tuutorihakemuksen palauttaneet haastatellaan marras-joulukuun vaihteessa ja uudet tuutorit valitaan joulukuun loppuun mennessä. Haastatteluajat ilmoitetaan hakijoille sähköpostitse hakuajan päättymisen jälkeen. Kaikille hakijoille lähetetään sähköposti valinnoista.

 

 

Tuutorin vastuut ja velvollisuudet

 

Tuutorointi on hauskaa ja antaa paljon uusia kokemuksia. Älä kuitenkaan hakeudu tuutoriksi liian kevyin perustein – tuutorilla on myös vastuunsa. Tuutorikausi kestää yhden vuoden, jonka jälkeen on myös mahdollista hakea jatkokaudelle vastuutuutorin tehtäviin. Tuutorin täytyy osallistua pakollisiin koulutuksiin ja olla aktiivinen myös vapaa-ajallaan. Tuutorin tulee myös hoitaa tuutorisopimuksessa määrätyt tehtävät ja olla luotettava ohjaaja uusille opiskelijoille. Asiallisen ohjauksen saaminen opintojen alussa on erittäin tärkeää.

 

 

Mitä tuutoroinnista saa?

 

Voit toimia tuutorina käytyäsi pakolliset peruskoulutukset. Halutessasi voit myös kouluttautua kansainväliseksi tuutoriksi ja päästä ohjaamaan HAMKiin saapuvia ulkomaalaisia opiskelijoita. Tuutoroinnista saat uusien kokemusten ja ystävien lisäksi myös opintopisteitä. Tuutoritoiminta on opintojakso, jonka aikana koostat tuutoritoiminnassa oppimiasi asioita digitaaliseen portfolioosi. Portfolion perusteella myönnetään kauden loputtua opintopisteet. Tuutoroinnista saa 3-5 op riippuen tehtävistä ja omasta aktiivisuudesta.

 

Muistathan, että saat opintopisteet vain suorittamalla peruskoulutuksen molemmat osat ja toimimalla tuutorina koko tuutorikauden ajan.

 

 

VUODEN 2019 PAKOLLISET KOULUTUKSET:

8.3. - 9.3.2019 Tuutoreiden peruskoulutus Kiipulassa.
Elokuussa tuutoreiden peruskoulutuksen 2. osa. 4h kestävä koulutus joka järjestetään toimipisteittäin.

 

 

>>>TUUTORIREKRY ON PÄÄTTYNYT<<<